Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Izgubili ste svoju kreativnost?​

Već neko vrijeme sjedite za bilježnicom, laptopom ili pred slikarskim platnom. Gledate u nebo, u prazno, tražite „to nešto“ u svim kutovima prostora u kojem se nalazite. Nadate se da će vas upravo sada pogoditi munjeviti grom inspiracije i da će vaše ruke stvoriti najbolji tekst, pjesmu ili nešto treće u čemu se inače ogleda vaša kreativnost. Imate nekakvu ideju, ali ne znate kako je napokon učiniti „opipljivom“. Naš savjet – zagrijte vodu, ubacite nekoliko listića omiljenog čaja i popijte čarobni napitak koji će vas pretvoriti u Picassa novog doba.

O čemu je zapravo riječ? Psiholozi sa Sveučilišta u Pekingu proveli su zanimljivo istraživanje na uzorku od 50 studenata i dokazali da su čajoljupci kreativniji i inteligentniji od „običnih“ ljudi. Svim studentima dali su dva testa za rješavanje. Za piće je jedna polovica dobila čašu vode, a druga polovica šalicu crnog čaja. Jedan je test zahtijevao instalaciju od blokova različitih veličina, dok je zadatak drugog testa bio osmisliti cool nazive za restoran. Studenti koji su prije rješavanja testova pili crni čaj osvojili su daleko bolje ocjene za kreativnost od studenata koji su pili običnu vodu. U svakom slučaju, rezultati su psihologe naveli na zaključak da je konzumacija čaja pojačala kreativnost ispitanika u oba testa, odnosno da je vrući napitak poboljšao njihovu kognitivnu sposobnost. Glavni krivci za to su kombinacija kofeina i tanina koji su istodobno opustili mozak i pojačali pozornost ispitanika.

Ceremonija čaja / Tea ceremony
čajnik / teapot čajnik / teapot

Čaj je eliksir života.

Lao Tzu
kineski filozof

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2022
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita

Centar za postavke privatnosti

Nužne

Kolačići koje koristimo kako bi vaše korištenje www.Naturavita-tea.com stranice bilo brzo, ugodno i sigurno. Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje stranice i ne mogu biti isključeni. Obično se postavljaju kao reakcija na vaše radnje kao što su: postavke privatnosti, prijava, popunjavanje obrazaca.

Marketing

Ovi kolačići se koriste kako bismo prikazali Vama relevantne oglase. Služe sprečavanju ponovnog pojavljivanja istog oglasa i osiguravaju ispravno isporučivanje oglasa na temelju vaših preferencija.

Facebook

Analytics

Ovi kolačići omogućuju nam praćenje broja posjeta i izvore prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Oni nam pomažu saznati koje su stranice popularne, a koje manje popularne. Pomažu nam vidjeti kako se posjetitelji kreću na web stranici. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju agregirane su i stoga anonimne. Nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu ako ne dopustite ove kolačiće.

Google Analytics

Functional

Onemogućavanjem ovih kolačića ne možete pristupiti video sadržajima na našoj stranici

YouTube