Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Kako se osvježiti tijekom ljetnih vrućina

Sunce, boravak uz šum valova i ten koji čekamo cijelu godinu samo su neki od razloga zašto tako nestrpljivo čekamo ljeto. No važno je imati na umu da nesnosne vrućine nisu nimalo bezazlene kada je naše zdravlje u pitanju. Naturavita donosi nekoliko savjeta kako se pravilno i uspješno osvježiti tijekom ljetnih vrućina.

GDJE BORAVITI?

Boravite u zatvorenom prirodno rashlađenom prostoru u koji ne dopiru zrake sunca tijekom dana. Prostor prirodno rashladite u rano jutro ili u noćnim satima.

Parkovi i šume odličan su izbor, a usto što ćete se prirodno osvježiti boraveći na svježem zraku, priroda će blagotvorno djelovati na vaš um. Kožu ne izlažite pretjerano štetnom UV zračenju jer može imati ozbiljno negativne posljedice. Laneni odjevni predmeti idealni su za ljeto, a sunčanje je preporučeno samo u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima.

ŠTO JESTI?

Izbjegavajte slanu, masnu i teško probavljivu hranu koja dodatno opterećuje organizam koji se ionako već mora svim silama boriti s visokim temperaturama. Osim toga, učinit će da se osjećate tromo i bezvoljno. Konzumirajte hranu bogatu kalcijem, vitaminima, mineralima te hranu bogatu vodom poput juha, voća i povrća.

ŠTO PITI?

Nemojte tijelo pokušati zavarati nezdravim pićima koja će naizgled utažiti žeđ, poput gaziranih sokova, sokova s previše šećera i alkoholom.

Osim velikih količina vode, Naturavita savjetuje da svakodnevno sami pripremate hladni čaj obogaćen limunom, ledom i zaslađivačem poput meda, javorovog sirupa ili stevije. Donosimo nekoliko jednostavnih recepata za ukusne i zdrave hladne čajeve. Rashladite se i razveselite organizam zdravo i prirodno.

čajnik / teapot čajnik / teapot

Kako se vodom peremo izvana, tako se čajem peremo iznutra.

kineska izreka

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2023
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita