Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Naturavita čajevi ponovno osvojili međunarodna priznanja

Naturavita čajevi Brusnica i nar te Balance osvojili su Superior Taste Award medalje koje svake godine dodjeljuje International Taste Institute za najbolje prehrambene proizvode na svijetu.

I ove je godine Naturavita osvojila čak dvije Superior Taste Award medalje. Ovaj put nagrađeni su čajevi Brusnica i nar te Balance. Prošle su godine, u kategoriji „čaj“, dobitnici bili Naranča s cimetom  i kurkumom te Đumbir i limun.

Naturavita je osvojenim medaljama još jednom dokazala kako proizvodi čajeve iznimnog okusa, a tome u prilog ide i činjenica kako je ove godine Naturavita jedini europski proizvođač čaja koji je osvojio tu prestižnu nagradu. Sirovine vrhunske kvalitete koje Naturavita koristi u proizvodnji svojih čajeva očita su garancija odličnih okusa i aroma.

Čaj Brusnica i nar odlikuje svojim hranjivim svojstvima i neodoljivoj svježini okusa koju su prepoznali i članovi stručnog žirija. Brusnica je jedna od najzdravijih biljaka na svijetu te poznati suborac u liječenju mnogih infekcija. Nar je već prepoznato djelotvoran zbog svojeg bogatstva vitaminima, ali i kalijem, magnezijem, fosforom i kalcijem. Brusnica i nar idealan je spoj zdravstvenih benefita i fantastičnog okusa.

Nagrađen je i okus Naturavitinog funkcionalnog čaja Balance, a riječ je o čajnoj mješavini metvice, matičnjaka i naranče koji od prvog trenutka osvaja kako mirisom tako i savršeno balansiranim okusom. Svojim umirujućim svojstvima savršeno se uklapa u svaki trenutak opuštanja i odličan je izbor prije odlaska na spavanje. Nota naranče, jedne od najzdravijih vrsta voća, dodatno osnažuje imunitet u borbi protiv virusa.

Najbolje okuse ocjenjuje žiri vrhunskih stručnjaka

Neovisni profesionalni stručnjaci iz International Taste Institute svake godine ocjenjuju čitav niz prehrambenih proizvoda. Preko 200 kuhara i sommeliera iz najprestižnijih kulinarskih udruga ispituje kvalitetu i okus proizvoda. Članovi žirija odabrani su zbog svog dokazanog iskustva u kušanju te davanju konstruktivnih povratnih informacija. Njihovi talenti prepoznati su na brojnim natjecanjima kuhara i sommeliera, kao i od strane renomiranih institucija poput Le Guide Michelin i Gault & Millau.

Evo zašto baš svi vole Naturavita čajeve

Naturavita je dio Spider grupe obitelji Nemčević iz Pitomače koja je najveći domaći uzgajivač, otkupljivač i prerađivač čaja te oprema impresivnih 40 i više svjetski poznatih brandova čajeva s preko 500 proizvoda.

Sastojci za Naturavita čajeve strogo su kontrolirani kako bi se zadovoljili visoki međunarodni standardi kvalitete, poput International Food Standarda (IFS), najstrožeg standarda za proizvodnju hrane na svijetu.

Brojne kupce raduje i činjenica da je ambalaža Naturavita čajeva biorazgradiva, a pri pakiranju se ne koristi celofan što Naturavitu svrstava među predvodnike u industriji čaja. Umjesto celofana, tu su ekološki prihvatljivi materijali koji čuvaju kvalitetu čaja, što govori o posvećenosti tvrtke ekološkoj i održivoj proizvodnji.

čajnik / teapot čajnik / teapot

Čaj je eliksir života.

Lao Tzu
kineski filozof

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2023
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita