Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Omiljeni domaći čajevi ponovo osvajaju međunarodne nagrade!

Naturavita je brend proizašao iz dugogodišnjeg iskustva uzgoja, prerade i izvoza ljekovitog bilja iza kojeg stoji Spider Grupa iz Pitomače. Već treću godinu zaredom, iz Pitomače stižu velike vijesti o posebnim priznanjima koja njihovi čajevi osvajaju na međunarodnoj razini. Ove godine prestižne medalje Superior Taste Award osvojili su njihovi čajevi Kamilica i Detox.

Spider Grupa danas je najveći regionalni proizvođač čaja, pa mnoge iznenađuje činjenica kako je jedna od najljepših poduzetničkih priča u Hrvatskoj započela kao obiteljski posao, vođen strašću i ljubavi prema uzgoju i preradi ljekovitog bilja.

Čini se kako je upravo to tajna zbog koje se, osim na tržišno pozicioniranje, najviše pažnje posvećuje kvaliteti samih čajeva.

Sastojci za Naturavita čajeve strogo su kontrolirani kako bi se zadovoljili visoki međunarodni standardi kvalitete, poput International Food Standarda (IFS), najstrožeg standarda za proizvodnju hrane na svijetu. Vrhunski sastojci, potpuna posvećenost kvaliteti prerade i razvijanje posebnih tehnologija kako bi se u svakoj šalici čaja razvila maksimalna aroma i djelotvornost sastojaka u Naturavitu su već donijeli ove vrijedne medalje.

Žiri međunarodnog Taste Instituta čini preko 200 kuhara i sommeliera iz prestižnih gastronomskih institucija koji svake godine kušaju i ocjenjuju kvalitetu i okus proizvoda.

Svoje prestižne medalje Superior Taste Award već treću godinu zaredom žiri je poslao Naturavita čajevima, a ove godine veliko priznanje stiglo je za čaj od kamilice i popularni funkcionalni čaj Detox.

Zlatna kamilica

Omiljeni okus čaja svih generacija perjanica je vlastitog uzgoja bilja za Spider Grupu. Kamilica koja se desetljećima uzgaja na poljima u blizini Pitomače osvojila je srca ljubitelja čaja, a kvaliteta koju kupci obožavaju sada je potvrđena i od strane međunarodnih stručnjaka.

Umirujuće djelovanje, lakše uranjanje u san i jedinstvena aroma razlog su zbog kojeg se čaj od kamilice nalazi na samom vrhu ljestvice popularnosti, i sigurni smo kako svatko u kuhinji ima barem jednu kutiju ovog čaja. Uz takvu popularnost, vijest o nagrađenoj kamilici iz Hrvatske posebno će odjeknuti među ljubiteljima čaja.

Detoksikacija organizma uz najbolji okus

Detox je jedan od najpopularnijih čajeva iz asortimana funkcionalnih mješavina brenda Naturavita. Funkcionalni čajevi oni su koji, osim aromatičnog okusa, donose i specijalizirano djelovanje na organizam. Čaj Detox mješavina je metvice, maslačka i stolisnika koja pomaže tijelu izbaciti štetne tvari, poboljšava funkciju jetre te stabilizira metabolizam masti. Ako se nakon burnih zimskih praznika odlučite na detoksikaciju organizma, s ovim čajem osim u ljekovitom djelovanju možete uživati i u okusu sa zlatnom medaljom.

Kamilica i Detox tako su se pridružili ostatku zlatnog asortimana Naturavita čajeva u kojem su Superior Taste Award medaljama već ovjenčani okusi Đumbir i limun, Naranča, cimet i kurkuma, Brusnica i Nar te umirujući čaj Balance.

čajnik / teapot čajnik / teapot

Kako se vodom peremo izvana, tako se čajem peremo iznutra.

kineska izreka

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2023
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita