Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Opuštanje uz šalicu čaja

Nakon što ste uz pomoć guarane, đumbira, čilija i koprive uspješno usvojili gradivo, vrijeme je za opuštanje i kvalitetan san. Kombinacija metvice, matičnjaka i naranče na prvu će vas osvojiti svojim ugodnim mirisom, a svaki gutljaj smiriti, opustiti i pripremiti za svijet snova.

MIRIS MENTOLA UBLAŽAVA STRES

Jedinstveni miris mentola kojim metvica obiluje odmah će vas oraspoložiti, a jedno od osnovnih zadaća joj je i ublažiti stres. Ključan je triptofan, esencijalna aminokiselina koja pomaže u izgradnji serotonina – još jednog hormona koji popularno nosi nadimak hormon sreće. Također će uz metvicu odmah nestati dosadni (neugodni) leptirići u trbuhu koji se uvijek jave neposredno prije ispita.

MATIČNJAK ZA BRŽE OPUŠTANJE

Opojni miris matičnjaka podsjetit će vas na miris svježeg limuna, a njegova umirujuća svojstva pomoći će vam da brzo utonete u san. Vjeruje se da su stari travari ovu biljku nazivali „veseljem za srce“, a švicarski liječnik Paracelsus nadjenuo joj je nadimak „eliksir života“. Nepoželjna glavobolja u stresnim razdobljima postaje prošlost uz ovu divnu mirisnu biljku. Istraživanja provedena u Španjolskoj i Iranu pokazala su da matičnjak učinkovito liječi gubitak koncentracije i smanjuje uznemirenost.

Kada uza sve to dodamo dobro poznatu naranču koja je bogata magičnim vitaminom C, nužnim za normalnu funkciju imuniteta, uspjeh je zajamčen.

Sada kada znate ove korisne informacije o biljkama koje nam uvelike mogu olakšati put do zacrtanih ciljeva, vrijeme je da zagrijete vodu i bacite se na posao. 

Pročitajte više o Naturavita čaju i vjerujte u sebe jer ste tako već na pola puta do uspjeha

čajnik / teapot čajnik / teapot

Ne postoji problem na zemlji koji se ne može ublažiti vrućom kupkom i šalicom čaja.

Jasper Fforde

britanski književnik

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2022
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita

Centar za postavke privatnosti

Nužne

Kolačići koje koristimo kako bi vaše korištenje www.Naturavita-tea.com stranice bilo brzo, ugodno i sigurno. Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje stranice i ne mogu biti isključeni. Obično se postavljaju kao reakcija na vaše radnje kao što su: postavke privatnosti, prijava, popunjavanje obrazaca.

Marketing

Ovi kolačići se koriste kako bismo prikazali Vama relevantne oglase. Služe sprečavanju ponovnog pojavljivanja istog oglasa i osiguravaju ispravno isporučivanje oglasa na temelju vaših preferencija.

Facebook

Analytics

Ovi kolačići omogućuju nam praćenje broja posjeta i izvore prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Oni nam pomažu saznati koje su stranice popularne, a koje manje popularne. Pomažu nam vidjeti kako se posjetitelji kreću na web stranici. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju agregirane su i stoga anonimne. Nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu ako ne dopustite ove kolačiće.

Google Analytics

Functional

Onemogućavanjem ovih kolačića ne možete pristupiti video sadržajima na našoj stranici

YouTube