Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Povratak obavezama lakši je uz šalicu čaja

Ljeto je na zalasku, alarm zvoni sve ranije i većina nas se ne osjeća ugodno pri povratku radnim obavezama i rutini na koju smo zaboravili tijekom godišnjeg odmora. Dok ljetni mjeseci potiču pozitivne i drukčije emocije, rujan nas asocira na hladnije vrijeme i na radnu svakodnevicu punu stresa i nagomilanih zadataka. Naturavita zna kako lakše preživjeti dobro poznati “kolovoz blues”.

KAMILICA ZA KVALITETAN SAN

Čaj od kamilice od davnina je poznat kao napitak iznimno umirujućeg svojstva, a sigurno ste barem jednom čuli da će pomoći da lakše utonete u san. Od sna vrlo često krademo kada nam nedostaje vremena za svakodnevne zadatke koje ne stignemo obaviti tijekom radnog vremena i zato se ujutro osjećamo bezvoljno, mrzovoljno i često s glavoboljom.

Promijenite tu lošu naviku i prije spavanja popijte šalicu Naturavita čaja od kamilice koji će opustiti vaše misli i probavne mišiće.

ŠIPAK PROTIV UMORA I ISCRPLJENOSTI

Jedan od plodova koji odmah podsjete na jesen je šipak. Čaj od šipka neka bude vaš najbolji prijatelj tijekom dana dok uspješno svladavate sve zadatke. Naime, šipak povoljno djeluje na krvni tlak, a njegova konzumacija povezana je s poboljšanjem cjelokupnog kardiovaskularnog sustava.

Šipak će se uspješno boriti protiv umora i iscrpljenosti i osigurati vam produktivnost nakon koje ćete se provjereno osjećati mnogo bolje ostatak dana.

ŠUMSKO VOĆE ZA DOBRO RASPOLOŽENJE

Naspavani ste, poletni i odmorni. Još vam samo nedostaje malo dobrog raspoloženja koje će uljepšati svaki radni dan i vama i kolegama. Naturavita čaj od šumskog voća budi raspoloženje svojom veselom bojom i ugodnim mirisom, okrepljuje te osvježava i opušta. Osim toga, prepun je vitamina C koji čuva vaše oči i vid, pa ako je vaš posao povezan s gledanjem u ekran, neka se na vašem stolu nađe šalica čaja od šumskog voća.

Ne zaboravite tijekom radnog dana uzeti svojih pet minuta, udahnite malo svježeg zraka, osvježite misli i uživajte u Naturavita šalici čaja. 

čajnik / teapot čajnik / teapot

Čaj je eliksir života.

Lao Tzu
kineski filozof

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2023
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita