Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Spider Grupa Pitomača, najveći proizvođač čaja u regiji, i ove godine pomaže svojoj zajednici

Denis Nemčević, predsjednik uprave Spider Grupe vrlo rado se je odazvao na poziv načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića za donacijom financijskih sredstava potrebnih za nabavu 10 komada toplomjera sa dispenzerom. 

Općinski načelnik Željko Grgačić i direktor tvrtki Denis Nemčević, tim su povodom danas, prve pristigle uređaje predali na korištenje Osnovnoj školi Petra Preradovića i Domu zdravlja u Pitomači, kako bi pomogli u provođenju obveznih mjera vezanih za mjerenje tjelesne temperature i korištenje dezinfekcijskih sredstava. 

„Već tradicionalno za božićne blagdane nastojimo razveseliti naše drage sugrađane i na taj način uljepšati im Božić. Ove godine u dogovoru sa našim načelnikom odlučili smo donirati sredstva za nabavku osnovne opreme potrebne za provođenje epidemioloških mjera u ustanovama na području naše općine. Kako bi svim našim sugrađanima olakšali korištenje knjižnica, čitaonica, olakšali dolazak djece u škole i dječji vrtić sa zadovoljstvom smo donirali financijska sredstva za nabavku ove vrijedne i korisne opreme. Raznim donacijama ili drugim oblikom pomoći svake godine nastojimo dati svoj doprinos razvoju lokalne zajednice jer ipak je to općina u kojoj živimo i radimo, u kojoj žive naši zaposlenici i njihove obitelji, surađujemo sa brojnim kooperantima sa ovog područja, te i na ovaj način želimo svima zahvaliti i dati svoju potporu“, istaknuo je ovom prilikom predsjednik uprave Spider Grupe Denis Nemčević. 

U godini koja je na izmaku suočili smo se sa epidemijom koronavirusa koja je naš dosadašnji život i poslovanje okrenula naglavačke. Uz pomoć pitomačkih tvrtki Spider grupa d.o.o. i Herbarium d.o.o., Općina Pitomača je realizirala humanitarnu akciju nabavke 10 medicinsko-sanitarnih uređaja (toplomjeri – tjelesni termometri sa dispenzerom sredstava za dezinfekciju), vrijednih 50-tak tisuća kuna, za pitomačke ustanove (dom zdravlja, osnovna i srednja škola, dječji vrtić, knjižnica i čitaonica…), poručuju iz općine Pitomača. 

Tvrtke Spider Grupa d.o.o. i Herbarium d.o.o donirale su sredstva za nabavku opreme za dezinfekciju i mjerenje temperature

čajnik / teapot čajnik / teapot

Kako se vodom peremo izvana, tako se čajem peremo iznutra.

kineska izreka

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2024
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita