Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Što voćni ili biljni čajevi govore o vama?

Voćni ili biljni? Kada je riječ o čaju, ništa nije svejedno. Ako ste ipak obožavatelj isključivo voćnoga ili isključivo biljnog okusa, možda se pronađete u jednoj od dvije kategorije čajoljubaca: voćni „zauvijek mladi“ čajoljubac ili biljni „praktičar“.

Voćni čajevi svojim slatko-kiselim okusima najviše odgovaraju osobama koje su otvorene, komunikativne i zauvijek „mlade“ duše. Njihova dinamična priroda traži i vesele okuse. Naturavitini novi okusi poput kruške, jabuke i šljive obožavat će svi koji se žele vratiti u djetinjstvo kada su s guštom jeli bakine kolače, najmlađima će uljepšati vesele trenutke s obitelji. Okus acai bobica i maline sigurno će biti favorit čajoljupcima koji se brinu za svoju kožu jer znaju kako dobar učinak acai bobice imaju na kožu i koliko su dobri borci protiv starenja. Aronija, jabuka i crni ribiz ugrijat će sve zimogrozne pričalice dok uživaju raspravljajući o svakidašnjim zbivanjima u društvu najmilijih.

Biljni funkcionalni čajevi favoriti su „praktičnim“ čajoljupcima koji paze na moguće tegobe i tretiraju ih blagodatima prirode. Svoje ispijanje čaja shvaćaju ozbiljno i biraju ga prema njegovoj funkciji, pa za njih možemo reći da su „stare“ duše, praktične i pažljive. Za dubok san pripremaju se uz okus metvice, matičnjaka i naranče, dok ih gurana, đumbir i čili podiže kada trebaju dodatnu dozu energije, koja im je potrebna kako bi istrpjeli voćne pričalice. Grlobolju ne prepuštaju slučaju te odmah ispijaju Naturavita čaj od sljeza jer znaju da je sljez poznat po učinkovitom djelovanju na dišne putove.  

Što voćni ili biljni čajevi govore o vama / What fruit or herbal teas say about you?
čajnik / teapot čajnik / teapot

Čaj je eliksir života.

Lao Tzu
kineski filozof

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2023
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita