Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Najbolje stvari dešavaju se sluČAJno?

Da, postoji cijela lepeza različitih mitova i legendi o nastanku ovog božanstvenog napitka koji se vrlo često povezuju s drevnim konceptom duhovnosti i filozofije. Jedna od priča vodi nas u daleku Kinu u kojoj se vjeruje da je čaj nastao sasvim slučajno davne 2737. godine pr. Kr. Naime, legenda kaže da je car Shen Nong, vrlo vješt vladar i znanstvenik, jednog dana zagrijavao vodu u svojem vrtu, a nekoliko listića iznenada je dolepršalo u njegov lonac s kipućom vodom. Kada je ispio nekoliko gutljaja te vode iz lonca, car se toliko oduševio okusom da je morao detaljno istražiti tu biljku. Tijekom istraživanja Shen Nong je osim očaravajućeg okusa otkrio i brojna ljekovita svojstva čaja.

 

U prilog potvrdi hipoteze koja stoji u naslovu ide i priča iz nešto novijeg doba, točnije iz 1908. godine, kada nastaje priča o izumu čaja u vrećicama. Glavnu ulogu ima Thomas Sullivan, njujorški trgovac čajem i kavom, koji je svojim kupcima uzorke čaja slao u malim limenkama. Nakon što je zaključio da je jeftinije čaj slati u vrećicama vjerujući kako će kupci uzorke istresti u vruću vodu, nije bio ni svjestan da je tim zaključkom izumio nešto bez čega danas ne možemo zamisliti ispijanje čaja. Kupci su cijele vrećice uranjali u vruću vodu, a Thomas je uskoro počeo dobivati velik broj narudžbi, pa je čaj počeo pakirati u još praktičnije vrećice od gaze.

 

Imate li vi kakvu priču o povijesti čaja?

chinese-mural-1158329_960_720
čajnik / teapot čajnik / teapot

Ne postoji problem na zemlji koji se ne može ublažiti vrućom kupkom i šalicom čaja.

Jasper Fforde

britanski književnik

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2022
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita

Centar za postavke privatnosti

Nužne

Kolačići koje koristimo kako bi vaše korištenje www.Naturavita-tea.com stranice bilo brzo, ugodno i sigurno. Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje stranice i ne mogu biti isključeni. Obično se postavljaju kao reakcija na vaše radnje kao što su: postavke privatnosti, prijava, popunjavanje obrazaca.

Marketing

Ovi kolačići se koriste kako bismo prikazali Vama relevantne oglase. Služe sprečavanju ponovnog pojavljivanja istog oglasa i osiguravaju ispravno isporučivanje oglasa na temelju vaših preferencija.

Facebook

Analytics

Ovi kolačići omogućuju nam praćenje broja posjeta i izvore prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Oni nam pomažu saznati koje su stranice popularne, a koje manje popularne. Pomažu nam vidjeti kako se posjetitelji kreću na web stranici. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju agregirane su i stoga anonimne. Nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu ako ne dopustite ove kolačiće.

Google Analytics

Functional

Onemogućavanjem ovih kolačića ne možete pristupiti video sadržajima na našoj stranici

YouTube