Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Upoznajte svemoćni čaj od đumbira: 5 razloga zašto ga piti

Đumbir je gomoljasta biljka čije ljekovito djelovanje olakšava dane već tisućama godina, a koristi se kao začin, hrana, lijek ili čak sredstvo za uljepšavanje. Njegov poznat slatkasto ljut okus odlično se uklapa kao začin posebno u azijskoj nacionalnoj kuhinji, ali i u najpoznatijem napitku – čaju.
Đumbir smatraju odličnim lijekom protiv raznih tegoba, a ako ne znate zašto je dobro piti čaj od đumbira, donosimo vam 5 razloga nakon kojih ćete sigurno brzo zagrijati vodu.
 1. Prvi razlog zbog kojeg je đumbir dobar za vaš organizam nalazi se u njegovom korijenu. On sadrži brojne antioksidante kao što su alkaloidi, polifenoli i beta-karoten koji pozitivno djeluju na organizam i smanjuju rizik od nastanka malignih bolesti.

 2. Drugi razlog zbog kojeg već razmišljate o svojoj šalici čaja je njegovo djelovanje na kognitivne sposobnosti, što uključuje bolje pamćenje, računanje i veću pozornost. Ne kažemo da ćete biti matematički genij, ali možda ne zaboravite što kupiti kada dođete u trgovinu.

 3. Jeste li već zagrijali vodu? Ako niste, treći će razlog sigurno pobuditi želju u vama. Đumbir umiruje tegobe i bolove nastale reumom i artritisom jer potiče cirkulaciju i blokira sintezu tvari koje izazivaju bolne upalne procese u mišićima i zglobovima.

 4. Sada kada ste već skuhali čaj od đumbira, četvrti razlog zbog kojega ćete ga ispijati svaki dan jest njegova borba protiv gripe i prehlade. Nema više puhanja nosa na javnome mjestu ili neugodnoga napornog kašlja jer đumbir djeluje na dišni sustav svojim antibiotskim djelovanjem i umiruje moguće upale.

 5. Zadnji razlog zbog kojeg će čaj od đumbira biti vaš broj jedan jest njegovo djelovanje na ljepotu vašeg tijela. Upravo zbog već spomenutih antioksidanta đumbir usporava starenje kože, posvjetljuje mrlje na koži i, šećer na kraju, otapa celulit.

Đumbir je uistinu nevjerojatna biljka uz koju nam je život lakši i ljepši, a na vama je samo da skuhate čaj od đumbira i uživate u njegovoj aromi i djelovanju.

Naturavita čaj đumbir i limun te zeleni čaj s đumbirom idealni su za detoksikaciju organizma

Naturavita čaj đumbir i limun te zeleni čaj s đumbirom idealni su za detoksikaciju organizma

čajnik / teapot čajnik / teapot

Ne postoji problem na zemlji koji se ne može ublažiti vrućom kupkom i šalicom čaja.

Jasper Fforde

britanski književnik

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2021
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita

Centar za postavke privatnosti

  Nužne

  Kolačići koje koristimo kako bi vaše korištenje www.Naturavita-tea.com stranice bilo brzo, ugodno i sigurno. Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje stranice i ne mogu biti isključeni. Obično se postavljaju kao reakcija na vaše radnje kao što su: postavke privatnosti, prijava, popunjavanje obrazaca.

  Marketing

  Ovi kolačići se koriste kako bismo prikazali Vama relevantne oglase. Služe sprečavanju ponovnog pojavljivanja istog oglasa i osiguravaju ispravno isporučivanje oglasa na temelju vaših preferencija.

  Facebook

  Analytics

  Ovi kolačići omogućuju nam praćenje broja posjeta i izvore prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Oni nam pomažu saznati koje su stranice popularne, a koje manje popularne. Pomažu nam vidjeti kako se posjetitelji kreću na web stranici. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju agregirane su i stoga anonimne. Nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu ako ne dopustite ove kolačiće.

  Google Analytics

  Functional

  Onemogućavanjem ovih kolačića ne možete pristupiti video sadržajima na našoj stranici

  YouTube