Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Zašto zeleni čaj pomaže pri detox dijetama

Internet je prepun preporuka za detox i čišćenje organizma, a jedna od čestih opcija su upravo čajevi. Donosimo vam par preporuka zašto baš zeleni čaj i kako vam može pomoći.

Jesu li posebni „detox čajevi“ bolji od klasičnog zelenog čaja?

Mnogi ne znaju, ali i zeleni i crni čaj rade se od istog grma, Camellia sinensis. Crnom čaju se samo dopusti da oksidira prije nego se suši, zato je crn. Zeleni čaj zadržava svoju boju, ali se može pohvaliti i jačom dozom fitonutrijenata, odnosno antioksidansa – upravo je takav Naturavita zeleni čaj.

Fitonutrijenti su prirodni spojevi koji biljku štite od bolesti, pa time koriste i vama jer pomažu smanjiti apetit, spriječiti nakupljanje masnih naslaga i izbaciti neželjene toksine.

Kako zeleni čaj pomaže tijelu?

Važan spoj iz zelenog čaja, katehin, zajedno s kofeinom utječe na tamno masno tkivo i potiče oksidaciju masti i podizanje temperature tijela. Višu temperaturu organizma pri treningu preferiraju i sportaši, zbog čega mnogi vole upravo Naturavita zeleni s đumbirom kao prirodno rješenje.

Isti spojevi mogu ublažiti metabolički stres i blagotvorno djelovati na čitav kardiovaskularni sustav. Polifenoli u zelenom čaju mogu utjecati i na enzime koji sudjeluju u prevenciji karcinoma. Zeleni čaj skriva mnoge tajne koje se tek proučavaju, a jedno od najnovijih istraživanja pokazuje da može utjecati na sposobnost učenja i poboljšanja koncentracije, pa čak i pri ublažavanju simptoma PMS-a.

Sve ovo zajedno vašem organizmu daje priliku podići razinu energije, zagrijati vas za malo kretanja, pa kada sve spojite sa zdravom prehranom – imate odličnu šansu riješiti se viška težine.

Koliko čaja piti, koju dozu?

Kao i u svemu u životu, tajna je u umjerenosti. Korist od zelenog čaja imat ćete samo ako pijete umjerene količine, a to znači do 3 šalice dnevno. Naš organizam ima prirodne metode kojima se čisti (bubrezi, jetra…), a zeleni čaj mu je najbolji prijatelj i pomaže pri tom poslu.

Pronađite svoj savršeni Naturavita zeleni čaj i priuštite si pravo čišćenje organizma!

čajnik / teapot čajnik / teapot

Čaj je eliksir života.

Lao Tzu
kineski filozof

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2022
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita

Centar za postavke privatnosti

Nužne

Kolačići koje koristimo kako bi vaše korištenje www.Naturavita-tea.com stranice bilo brzo, ugodno i sigurno. Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje stranice i ne mogu biti isključeni. Obično se postavljaju kao reakcija na vaše radnje kao što su: postavke privatnosti, prijava, popunjavanje obrazaca.

Marketing

Ovi kolačići se koriste kako bismo prikazali Vama relevantne oglase. Služe sprečavanju ponovnog pojavljivanja istog oglasa i osiguravaju ispravno isporučivanje oglasa na temelju vaših preferencija.

Facebook

Analytics

Ovi kolačići omogućuju nam praćenje broja posjeta i izvore prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Oni nam pomažu saznati koje su stranice popularne, a koje manje popularne. Pomažu nam vidjeti kako se posjetitelji kreću na web stranici. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju agregirane su i stoga anonimne. Nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu ako ne dopustite ove kolačiće.

Google Analytics

Functional

Onemogućavanjem ovih kolačića ne možete pristupiti video sadržajima na našoj stranici

YouTube