Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Zeleni čaj kao saveznik detoksikacije

Živimo u doba u kojem su sjedenje, stres, manjak sna, neuravnotežena i brza prehrana te minimalna tjelesna aktivnost postali neizbježna svakodnevica. 

Dolazak proljeća idealno je vrijeme da se posvetimo svojem tijelu kako bi se oporavilo i očistilo detoksikacijom. Snažni saveznik prema tom cilju su antioksidansi iz biljaka koji će biti od velike pomoći kada je riječ o čišćenju tijela od štetnih toksina nakupljenih tijekom hladnijih mjeseci. Zašto ne iskoristiti snagu zelenog čaja na tom putu ?

ZELENI ČAJ SMANJUJE APETIT

Čaj koji se gotovo uvijek spominje kad je riječ o detoksikaciji je zeleni čaj. Zeleni je čaj pun antioksidansa i katehina, aktivnih sastojaka koji pomažu smanjiti tjelesnu težinu i spriječiti nakupljanje masnih naslaga.
Ako se pitate zašto je zeleni čaj toliko dobar za gubitak kilograma, odgovor je u tome što se njegovom redovitom konzumacijom vaš apetit smanjuje. Zeleni je čaj bogat i polifenolima koji su snažni antioksidansi i pomažu vašem tijelu izbaciti neželjene toksine.

ĐUMBIR ZA UBRZAVANJE METABOLIZMA

Zeleni čaj dolazi u raznim kombinacijama, pa tako i s đumbirom, koji se prvotno upotrebljavao protiv prehlade i gripe. Zanimljivo je da upravo đumbir pomaže umanjiti osjećaj gladi i ubrzati metabolizam čak do 20 %, dok ujedno pospješuje sagorijevanje masti. Đumbir stimulira probavne enzime, pa time poboljšava probavu i omogućuje veću pokretljivost crijeva.

LIMUN ZA NORMALIZIRANJE RADA CRIJEVA

Limun se može konzumirati na brojne načine, a odličan je u čaju, posebno ako dolazi u kombinaciji sa zelenim čajem. Limun normalizira rad crijeva i pomaže u njihovu pražnjenju. Budući da je debelo crijevo uvijek puno toksina, njegovim čišćenjem svoj ćete organizam riješiti toksina i nepovoljnih supstancija, baš u pravo vrijeme kada svi žele ravan trbuh ili jednostavno bolji osjećaj.

Počnite već danas sa šalicom zelenog čaja i razveselite svoj organizam. Bit će vam itekako zahvalan. 

Pročitajte više o Naturavita čaju

slide-w
čajnik / teapot čajnik / teapot

Ne postoji problem na zemlji koji se ne može ublažiti vrućom kupkom i šalicom čaja.

Jasper Fforde

britanski književnik

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2022
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita

Centar za postavke privatnosti

Nužne

Kolačići koje koristimo kako bi vaše korištenje www.Naturavita-tea.com stranice bilo brzo, ugodno i sigurno. Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje stranice i ne mogu biti isključeni. Obično se postavljaju kao reakcija na vaše radnje kao što su: postavke privatnosti, prijava, popunjavanje obrazaca.

Marketing

Ovi kolačići se koriste kako bismo prikazali Vama relevantne oglase. Služe sprečavanju ponovnog pojavljivanja istog oglasa i osiguravaju ispravno isporučivanje oglasa na temelju vaših preferencija.

Facebook

Analytics

Ovi kolačići omogućuju nam praćenje broja posjeta i izvore prometa kako bismo mogli izmjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Oni nam pomažu saznati koje su stranice popularne, a koje manje popularne. Pomažu nam vidjeti kako se posjetitelji kreću na web stranici. Sve informacije koje ovi kolačići prikupljaju agregirane su i stoga anonimne. Nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu ako ne dopustite ove kolačiće.

Google Analytics

Functional

Onemogućavanjem ovih kolačića ne možete pristupiti video sadržajima na našoj stranici

YouTube