Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Domaći proizvođač čaja osvojio prestižne Superior Taste Award medalje

Naturavita čajevi Naranča, cimet, kurkuma te Đumbir i limun osvojili su Superior Taste Award medalje koje International Taste Institute svake godine dijeli najboljim prehrambenim proizvodima na svijetu.

U kategoriji „čaj“, hrvatski proizvođač čaja, Jan-Spider d.o.o. za svoj brand Naturavita osvojio je Superior Taste Award za čak dva svoja čaja. Naranča, cimet i kurkuma te Đumbir limun.

Čaj Naranča, cimet, kurkuma jedan je od najpopularnijih Naturavita okusa koji osvaja prvim gutljajem. Ovaj napitak je prepoznatljiv po slatkoj „zimskoj“ aromi. Osim svog neodoljivog mirisa i okusa, odličan je saveznik protiv prehlade, gripe i bronhitisa zbog svojeg bogatstva vitaminima C, B1, B9 i A te kalijem, kalcijem i vlaknima.

Čaj Đumbir i limun, koji se također nalazi među najpopularnijim čajevima, odlikuje se snažnom aromom i osvježavajućim mirisom. Za đumbir možemo reći kako je riječ o korijenu magičnih svojstava, a uz dodatak limuna, voća koje je prava riznica vitamina C, nastaje glavni zaštitnik našeg imuniteta. Osim što je fantastičnog okusa, ovaj čaj ispunjava energijom i jača organizam.

EVALUACIJA OKUSA OD STRANE VRHUNSKIH STRUČNJAKA

U International Taste Institute, evaluaciju okusa vrše neovisni profesionalni stručnjaci. Proizvode ispituje preko 200 kuhara i sommeliera iz najprestižnijih europskih kulinarskih udruga. Članovi žirija odabrani su zbog dokazanog iskustva u kušanju te davanju konstruktivnih povratnih informacija.  Njihovi talenti su prepoznati na raznim natjecanjima kuhara i sommeliera, kao i od strane renomiranih institucija poput Le Guide Michelin ili Gault & Millau.

medalja_cajevi2
čajnik / teapot čajnik / teapot

Ne postoji problem na zemlji koji se ne može ublažiti vrućom kupkom i šalicom čaja.

Jasper Fforde

britanski književnik

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2023
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita