Čaj.hr – Naturavita. Samo čaj.

Kako uspješno održati novogodišnje odluke

Kraj godine nije obilježen samo božićnim blagdanskim stolom i novogodišnjim partyjem, već i novogodišnjim odlukama. Kako dugoročno održati planove o detoxu, fitnessu, dijetama i istodobno poraditi na zdravijem životu s manje stresa?

Brži metabolizam i više energije

Bilo da se jutrom budite na posao ili na traku za trčanje, nema koristi ako ste pospani i jedva možete ustati. „Samo još 5 minuta“ sigurno vam je poznata uzrečica, ali bolje ju je ostaviti za vikende.

Zeleni čaj već tisućama godina budi one koji nisu jutarnji tip jer daje onaj prirodni energetski boost. Ne spada uzalud u prave čajeve. Osim što će vam dati snage za još jedan ponedjeljak, ubrzat će vaš metabolizam i pomoći oko topljenja masti.

Iako ste vjerojatno i ljubitelj kave, kofein ne mora biti rješenje za sve. Sportaši već dugo konzumiraju napitke s guaranom kako bi tjelesnu temperaturu i energiju podigli na razinu za vježbanje. Naturavitin guarana-đumbir-čili nevjerojatno je svestran čaj – osim što će vam napuniti baterije, đumbir pozitivno utječe na vaš imunitet, a čili pomaže pri mršavljenju.

Detox

Vježbanje je zdrava aktivnost, ali proizvodi i mnoge otpadne tvari kojih se naše tijelo treba riješiti. Kako biste se ugodno opustili i odradili prirodni detox, u šalici kipuće vode na nekoliko minuta ostavite Naturavita đumbir-limun.

Njegova osvježavajuća aroma lebdi zrakom, pomaže vam pri mentalnoj relaksaciji, a toksini polako nestaju iz organizma. Prevencija je pola zdravlja pa je bitno održati redovitost, pogotovo kao malu tradiciju koja vam usput pruža vremena za sebe.

Balansiranje stresa

Najvažnija stvar u zdravoj prehrani, dijeti ili vježbanju je – imati mjeru. Ne se preforsirati ili ići u krajnosti. Ako uspijete držati ravnotežu, uspjet ćete održati svoje ciljeve na dulje razdoblje.

Svakodnevni fizički i mentalni stres također utječu na starenje organizma, a protiv toga možete si pomoći nevjerojatno ukusnom Naturavita acai malinom! Naša koža voli acai bobice jer sprečavaju oštećivanje stanica i reguliraju kolesterol. Malina je dodatni bonus!

Dovoljno kvalitetnog sna jednako je važno kao i sve što ste preko dana radili za sebe jer se noću tijelo obnavlja i izgrađuje. Prije spavanja ugodno se smjestite uz pokoji domaći cookie uz Naturavita naranču s cimetom i kurkumom ili sličnu kombinaciju s matičnjakom i pustite da vas nježno odvedu u san.

Pronađite svoj savršeni Naturavita čaj i pružite si priliku za zdraviji život!

čajnik / teapot čajnik / teapot

Ne postoji problem na zemlji koji se ne može ublažiti vrućom kupkom i šalicom čaja.

Jasper Fforde

britanski književnik

Čajni
savjeti

Regulirajte količinu kofeina u svojoj šalici čaja

Želite li više kofeina u svojoj šalici, u vrućoj vodi dulje namačite vrećicu ili listiće čaja. Ako želite eliminirati i do 80 % kofeina, kratko namačite čaj, a zatim ga ponovno prelijte svježom kipućom vodom.

Savršen čaj ovisi o temperaturi vode

Kada pripremate čaj, upotrijebite čajnik. Zagrijavanjem u mikrovalnoj pećnici, koliko god one praktične bile, nećete moći lako postići idealnu temperaturu vode u kojoj se čaj treba namakati. Idealna temperatura ovisi o vrsti čaja koji pripremate.

Čaj čuva bjelinu vaših zubi

Dodajte nekoliko kapi mlijeka u čaj i time spriječite stvaranje neprivlačnih mrlja na zubima. Samo jedna kap mlijeka u čaju može biti učinkovitija od paste za izbjeljivanje.

arrow arrow
NATURAVITA      Copyright 2023
naturavita naturavita naturavita naturavita naturavita